premiery

Potrzebujesz pomocy? Wejdź! Pomożemy w każdej sprawie.

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 16:31

Cześć, mam takie pytanie - jaką polecanie kartę dźwiękową? Taką powiedzmy do 100złotych (najlepiej od razu z modelem) - sprawdzałem SoundBlastery Audigy, Live - ale nie wiem który model trzeba by było wybrać żeby była najlepsza jakość. Jeżeli polecacie którąś to bardzo bym prosił o podanie nazwy z modelem. ;) Z góry dziękuję, piątka.
Ostatnio zmieniony 2010-12-02, 16:35 przez Franek00f, łącznie zmieniany 1 raz

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Bristol » 2010-12-02, 16:40

Ostatnio kolesiowi polecałem właśnie taki sound card. Ten model sound blastera za stówkę ogólnie cieszy się wśród szczęśliwych posiadaczy szczególnym uznaniem.

Creative Sound Blaster Audigy SE OEM

Dane techniczne:

* 24-bitowa analogowo-cyfrowa konwersja źródeł analogowych przy częstotliwości próbkowania 96 kHz
* 24-bitowa cyfrowo-analogowa konwersja źródeł cyfrowych przy częstotliwości próbkowania 96 kHz do analogowych głośników 7.1
* Częstotliwości próbkowania przy nagrywaniu (16 i 24-bit): 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 i 96 kHz
* Wyjście SPDIF o jakości do 24-bit. Programowalna częstotliwość próbkowania 44.1, 48 lub 96 kHz
* 64-głosowa polifonia z obsługą wielu barw
* 128 instrumentów i 10 zestawów perkusyjnych
* Bank SoundFont o pojemności 2 MB lub 4 MB

Awatar użytkownika
Prekursor
Prekursor
 
Posty: 1233
Rejestracja: 2008-07-21, 11:12
Lokalizacja: Łódź / Ż-C

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 16:59

Mhm, a masz może jakąś próbkę głosu z niego? ;) Albo czy wiesz czy nie robiłaby zniekształceń głosu (wiadomo, że jakieś tam zawsze są), szumów itp. Wiesz - żeby jakość była w miarę dobra przy nagrywaniu wokalu.

Edit: Orientujesz się może czy mają wbudowany własny procesor by odciążyć komputer?

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Bristol » 2010-12-02, 17:09

Nie zagwarantuję ci obecnie takiej możliwości, abym ci podrzucił jakąś próbkę ze swoim wokalem z tego powodu, że nie posiadam odpowiedniego mikrofonu, abyś sobie to ogarnął. Ale może ktoś z forum się odezwie, kto nagrywa na tym modelu sound blastera, więc niewykluczone, że ktoś podrzuci ci próbkę. Jednak sama karta nie wystarczy, bo żeby osiągnąć przyzwoitą jakość, to musisz dysponować również jakimś porządnymi mikrofonem.

Awatar użytkownika
Prekursor
Prekursor
 
Posty: 1233
Rejestracja: 2008-07-21, 11:12
Lokalizacja: Łódź / Ż-C

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 17:19

Mikrofon mam odpowiedni, tylko właśnie kłopot był zawsze z kartą dźwiękową, która powodowała zniekształcenia/szumy (nie ma to jak zintegrowana...)

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: PaCO » 2010-12-02, 17:21

Franek00f pisze:Mikrofon mam odpowiedni


Co posiadasz?

Awatar użytkownika
90%
90%
 
Posty: 1705
Rejestracja: 2009-11-29, 15:43
Lokalizacja: South WLKP

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 17:23

To znaczy w 'zapleczu' czeka na mnie AKG Percepcion, tylko miksera brakuje - ale wolę najpierw kartę dźwiękową. Tak to Shure C606, wiem jaka może być z niego jakość - bo kumpel nim nagrywa.

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: PaCO » 2010-12-02, 17:36

Nagrywam C607 ;)
Też właśnie czekam na kartę inną i dam radę. Idzie z tym majkiem i lepszą kartą uzyskać dobry efekt ;)
Może uzbieraj więcej i skuś się na Creative X-fi Platinium? Sam na to zbieram ;)

Awatar użytkownika
90%
90%
 
Posty: 1705
Rejestracja: 2009-11-29, 15:43
Lokalizacja: South WLKP

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 17:41

Mhm... No niby tak - tyle, że mikser mogę kupić za około 200złotych/300złotych, a za 400 mam już tą kartę + mikser. Więc chyba lepiej moim zdaniem kupić troszkę gorszą kartę + mikser potem ;) Bo jak na razie bardzo trudno się dopatrzyć tego nad czym miałbym trenować jeżeli w tle jest tyle szumów... :c

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: PaCO » 2010-12-02, 17:52

Szczerze to do domowych nagrywek mikser jest zbędny moim zdaniem ;)

Awatar użytkownika
90%
90%
 
Posty: 1705
Rejestracja: 2009-11-29, 15:43
Lokalizacja: South WLKP

Postautor: Franek00f » 2010-12-02, 18:17

PaCO pisze:Szczerze to do domowych nagrywek mikser jest zbędny moim zdaniem ;)

Tylko, że jeżeli będę chciał podłączyć pojemnościówkę to będzie problem ;) Gąbki wygłuszające mam, tak więc jakoś się to zrobi. Tak czy tak jestem przekonany by kupić jakąś za 100złotych i mikser potem. ;P Jeżeli będzie potrzebne zawsze można to sprzedać po podobnej cenie. ;)

[ Dodano: 2010-12-04, 12:36 ]
Dobra, kupiłem SB Audigy SE OEM :) Teraz się zastanawiam jaki mikser można kupić żeby nie powodował 'szumów' ;)

50%
50%
 
Posty: 273
Rejestracja: 2010-05-03, 19:32
Lokalizacja: Bydgoszcz


Postautor: vale » 2018-09-17, 17:57

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо

100%
100%
 
Posty: 118674
Rejestracja: 2018-05-02, 05:26



Następna

Wróć do Help

cron